Du visar för närvarande VIDEO: Varför egenmakt är en så viktig del av hälsa

VIDEO: Varför egenmakt är en så viktig del av hälsa

Egenmakt – eller empowerment – är en av grundpelarna för hälsa, såväl mentalt som fysiskt. Att känna att du har makten över din hälsa i dina egna händer, eller har makten över ditt liv helt enkelt. När den makten tas ifrån oss raserar ofta vår mentala samt fysiska hälsa och vi står maktlösa, oförmögna att fatta beslut och påverka vår egna situation. En del av hälsa som ofta glöms bort i skuggan av kost, fysisk aktivitet, sömn och stress exempelvis.

Lyssna och titta på videon nedan där jag resonerar kring varför egenmakten är så viktig och vad som kan hjälpa oss att hitta tillbaka till den. Och hur läkeväxter, kanske framförallt de vilda växterna, kan bidra till att ge mer makt i våra egna händer.

Känner du att du har makten över ditt liv och din hälsa i dina händer? Om inte, vad tror du att du kan göra för att komma dit?

Läs mer om egenmakt och vad du kan göra med den för att påverka din hälsa i artikeln ”Placebo och kraften av vad du kan intala dig själv för att skapa hälsa”.

Kurser i örtkunskap

Vill du lära dig mer om läkeväxter och hur du kan använda dem för att stärka hälsan samt din egenmakt? Ta en kurs i örtkunskap för att lära dig mer om örternas värld. Jag erbjuder flera örtkurser i Mölnlycke samt onlinekurs (mer kommer under 2023). Exempelvis håller jag örtvandringar i centrala Mölnlycke (bara 10 min bil- eller bussresa från Göteborg) från vår till höst där du lär dig att identifiera vilda ätliga växter.

Örtvandring

Örtkunskap & att använda örter i vardagen

Gör dina egna örtprodukter

Kakaoceremoni med breathwork (och extra örter)

Föreläsningar om örter

Onlinekurser:

– ”Hur du väljer örter för dig som individ – energetics

Örtvandring på video online

© 2023 Way of Life Hälso- & Örtblogg

Karolines Way Of Life HälsoBlogg

Jag heter Karoline och driver denna Hälso- och Örtblogg där jag skriver artiklar kring det mesta som har med hälsa att göra. Det viktigaste jag vill inspirera till är: hälsa är inte att vara perfekt. Jag vill inspirera till ett lagom hälsosamt liv, där kraven sätts utifrån vad du faktiskt kan uppnå i just ditt liv. Och örter (läkeväxter) kan hjälpa oss på den vägen. Min bakgrund är en kandidatexamen inom hälsa och kost. Dessutom är jag örtkännare (herbalist).

Lämna ett svar