Du visar för närvarande VIDEO: Läkeväxter och Sverige – ett restriktivt förhållande

VIDEO: Läkeväxter och Sverige – ett restriktivt förhållande

Läkeväxter och Sverige resonerar dessvärre illa med varandra. Där svensken generellt, men framförallt regler och lagar, tenderar att fokusera mer på riskerna med växter än nyttan. En inställning som inte återfinns överallt i världen, utan där Sverige är extremt.

I denna video resonerar jag kring Sveriges restriktiva syn på läkeväxter och hur det ser ut i resten av världen, exempelvis de nordiska länderna precis bredvid oss. Finns det något annat land som är lika restriktivt i sitt förhållningssätt till läkeväxter som Sverige?

Jag berättar om vad jag upptäckte när jag sökte om information om just detta för min C-uppsats inom kost- och hälsovetenskap. Där jag intervjuade personer på Livsmedelsverket, Läkemedelsverket och forskare bland annat.

Men! Förändringar ske. Fler och fler blir intresserade av att ta tillbaka denna gamla kunskap och med det makten i våra händer och med det slutligen också förhoppningsvis förändringar i restriktiva lagar.

Vill du läsa mer om läkeväxter och Sverige finns även artikeln ”Varför är Sverige det land som är mest skeptisk mot läkeväxter?”. Där jag resonerar kring möjliga anledningar till varför svensken inte anmanar örtkunskapen så som många andra länder gör. Vad det är i vår kultur som leder till denna skepticism samt bristande kunskap.

Kurser i örtkunskap

Ta en kurs i örtkunskap för att lära dig mer om örternas värld och hur du kan använda dem för att stärka hälsan. Jag erbjuder flera örtkurser i Mölnlycke samt onlinekurs (fler kommer under 2023). Exempelvis håller jag örtvandringar i centrala Mölnlycke (bara 10 min bil- eller bussresa från Göteborg) från vår till höst där du lär dig att identifiera vilda ätliga växter.

Örtvandring

Örtkunskap & att använda örter i vardagen

Gör dina egna örtprodukter

Kakaoceremoni med breathwork (och extra örter)

Föreläsningar om örter

Onlinekursen Hur du väljer örter för dig som individ – energetics

© 2023 Way of Life Hälso- & Örtblogg

Karolines Way Of Life HälsoBlogg

Jag heter Karoline och driver denna Hälso- och Örtblogg där jag skriver artiklar kring det mesta som har med hälsa att göra. Det viktigaste jag vill inspirera till är: hälsa är inte att vara perfekt. Jag vill inspirera till ett lagom hälsosamt liv, där kraven sätts utifrån vad du faktiskt kan uppnå i just ditt liv. Och örter (läkeväxter) kan hjälpa oss på den vägen. Min bakgrund är en kandidatexamen inom hälsa och kost. Dessutom är jag örtkännare (herbalist).

Lämna ett svar